Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia är ett enormt köpcenter som är beläget i Solna. Där finns totalt 224 butiker och restauranger, fördelade på tre våningar och 101 048 kvadratmeter. Köpcentret öppnade i november 2015 och har en bra blandning av olika varumärken, matupplevelser och underhållning.

Utbud för alla smaker

Mall of Scandinavia har hela 224 butiker, allt ifrån välkända butikskedjor till exklusiva varumärken. Dessutom finns det flertalet popup-butiker. I shoppingcentret finns också en lång rad olika restauranger och matställen i något som de kallar för Dining Plaza. Det är Stockholms största restaurangområde med över 20 restauranger samlade. I Mall of Scandinavia finns också Filmstaden Scandinavia, som stolt kan presentera Sveriges första kommersiella IMAX® samt Nordens största dukar. Bion har dessutom flera VIP-salonger. Totalt har bion 1800 platser, varav 500 platser i den största salongen.

Lätt att ta sig till Mall of Scandinavia

Att ta sig till Mall of Scandinavia är enkelt. Köpcentret är beläget centralt i Solna, i Arenastaden, alldeles intill Solna station och Friends Arena. Det tar endast sju minuter in till Stockholm city och det är enkelt att nå köpcentret med kollektivtrafik. Pendeltågsstationen Solna station ligger alldeles utanför entrén till köpcentret. Det är gångavstånd till Tvärbanans hållplats Solna station och till flera busslinjer. Tunnelbanans nya gula linje kommer också att ha sin slutstation i Arenastaden när den är färdigbyggd. Föredrar man att åka bil till Mall of Scandinavia så finner man hela 3 700 parkeringsplatser alldeles i närheten. För den som inte bor i närheten av Solna och Stockholm så finns det flera hotell alldeles i närheten av shoppingcentret, Friends Arena och Solna centrum.

Unikt köpcentrum

Mall of Scandinavia är ett unikt köpcentrum. Dels finns en unik blandning av varumärken i köpcentrat, som dessutom är såväl Sveriges som Nordens absolut största köpcentrum. Dels finns ett serviceutbud utöver det vanliga, vilket bland annat innefattar nyheten Click & Services. Det är en lounge där e-handeln och den fysiska shoppingupplevelsen kombineras och möts. I denna lounge kan man nämligen som kund hämta sina paket, prova kläderna direkt på plats i provrummen samt vid behov lämna tillbaka de varor man köpt. På så sätt kan man dra nytta av fördelarna med att handla enkelt och bekvämt hemifrån datorn, samtidigt som man slipper ta hem plagg som inte passar eller som man inte är nöjd med.

Dessutom slipper man åka tillbaka för att returnera plaggen, vilket spar såväl tid och pengar som miljö. Apropå miljö så har Mall of Scandinavia hållbarhet i fokus. Det är nämligen det första köpcentrumet i Sverige som har certifierats enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM med betyget Excellent redan under designfasen. Överlag så är det ytterst få köpcentrum i Europa som har nått denna höga certifiering, så Mall of Scandinavia är ett unikt köpcentrum ur många aspekter. Som lojalitetsmedlem hos Mall of Scandinavia får man två timmars gratis parkering, möjlighet till personal shopper och många andra specialerbjudanden.