SEB i Arenastaden

I Solna finns ett flertal banker representerade, både storbanker och växande nischbanker. En av de större är SEB som ligger på Stjärntorget 4. 

Öppettider och adress

Kundtjänst är öppen 10 – 18 måndagar till torsdagar samt 10 – 15 på fredagar. I kundtjänst går det att få hjälp med enklare bankärenden så som byte av digipass och att teckna sig för bankens olika tjänster. Det går inte att lämna in pengar i kassan. Däremot går det att beställa kontanter samt lämna in mynt. Banken ligger på Stjärntorget 4. 

Telefon och Onlinebanken

SEB har sitt huvudkontor i Stockholm och bankkontor över hela Sverige, ett ligger i Solna. Däremot har antalet kontor dragits in eftersom allt fler sköter sina bankärenden online. Många av deras kunder har därmed aldrig något behov av att gå till ett bankkontor. 

Banken är även ansluten till en rad olika förmedlare av privatlån vilket innebär att deras lån kan tecknas via en extern aktör så som Lendo, Advisa och Freedom Finance. Med dagens tekniska lösningar behöver alltså sällan kontakt tas direkt med banken. Önskas däremot rådgivning på plats bör detta bokas i förväg. 

Rådgivning

Önskas rådgivning för privatperson eller företag? Enklast är att få kontakt genom att fylla i formuläret på hemsidan med de egna kontaktuppgifterna. Banken kontaktar sedan dig för att boka in ett passande möte beroende på vilken hjälp som önskas. Det är även möjligt att kontakta banken via chat och där få svar direkt via skärmen. 

 SEB på Facebook

Som många andra banker är SEB aktiv på Facebook och flera andra kanaler inom social media. Det går att ställa allmänna frågor i flödet eller via chatten. Däremot kan inte banken ge personliga råd eller specifik information kring en persons ekonomi via denna väg. Detta på grund av sekretessen och osäkerheten gällande vem som egentligen har tagit kontakten.

SEB frågar ALDRIG efter koder, eller liknande, via mail, Facebook eller sms. Vid minsta osäkerhet ska banken kontaktas!

SEB via app

SEB har tre olika appar som underlättar bankärenden. Utöver standardfunktioner kan appen för företagare användas för attestera fakturor medan appen för unga har ”vissa begränsningar”. Detta eftersom det är en app som får användas av personer som är under 18 år. 

Apparna finns både till Androiod och iOS – kan laddas hem via iTunes och Google Play.