Flyga luftballong

Att flyga luftballong är en häftig upplevelse som blir allt mer tillgänglig och populär. Om du befinner dig i Stockholm och vill överraska någon du håller kär med en romantisk och spännande aktivitet är en ballongflygning perfekt. Känn hur det pirrar i magen när ballongen tyst flyger fram över stadens takåsar och vackra landskap. Det blir ett fint och roligt minne att ta med sig hem.

Upplevelse utöver det vanliga
Att flyga luftballong är en magisk upplevelse att dela med någon man tycker om. Tillsammans svävar sällskapet fram över vackra vyer med en erfaren pilot. Självklart hålls en genomgång med information om säkerhet innan avfärden och dessutom hjälps både passagerare och pilot åt med att förbereda ballongen.

Att flyga luftballong är en aktivitet som tar ungefär 4–5 timmar, varav ca en timme spenderas i luften. När ballongen svävar fram på upp till tusen meters höjd får passagerarna njuta av svårslagen panoramautsikt över hela Stockholm. Kända byggnader så som Globen och det Kungliga slottet, tillsammans karuseller i full rörelse på Gröna Lund. Förvånas över hur landskapet ser helt annorlunda ut från ovan.

När ballongen återigen står på marken ska den packas ihop igen, och alla som vill är välkomna att bidra med en hjälpande hand. Upplevelsen avslutas med en liten dopceremoni där diplom delas ut samtidigt som sällskapet skålar med ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ om det hellre önskas. Att hålla en dopceremoni efter en tur med luftballong är en gammal tradition där alla deltagare döps efter landningsplatsen.  

Bra att veta
Se till at ha oömma kläder och skor om du ska delta i en ballongflygning. Landningsplatsen kan vara blöt och lerig så lämna finskorna hemma för dagen. Temperaturen i luften är kallare än på marken så ha gärna en varmare tröja eller jacka med dig. En hatt eller keps är också att rekommendera eftersom att ballongens brännare ger stark värme ifrån sig, så det kan kännas skönt att skydda hjässan. För att få flyga luftballong behöver du av säkerhetsskäl vara minst 140 cm lång. Barn under 18 år behöver sällskap av en vuxen eller skriftligt medgivande från en förälder. Läs mer eller boka en tur med luftballong i Stockholm här.